Το Starcraft II γίνετε free-to-play! Όπως ανακοινώθηκε στη Blizzcon 2017, η Blizzard Entertainment, κάνει ένα μέρος του παιχνιδιού free-to-play έτσι ώστε να προσελκύσει νέους χρήστες, που στο μέλλον εφόσον τους αρέσει το παιχνίδι θα το αγοράσουν κανονικά.

Ξεκινώντας, λοιπόν, από τις 14 Νοεμβρίου 2017, το πρώτο expansion του Starcraft II, το Wings of Liberty γίνεται εντελώς δωρέαν και θα μπορείτε να παίξετε ολόκληρο το campaign. Επίσης, επειδή η Blizzard δεν θέλει να αφήσει κανέναν παραπονεμένο, όσοι έχετε αγοράσει ήδη το Wings of Liberty θα πάρετε εντελώς δωρεάν το 2ο expanison, το Heart of the Swarm. Εκτός του campaign μόλις ολοκληρώσετε κάποια quest θα μπορείτε να παίξετε κανονικά και ranked games.

Πέραν του Wings of Liberty και Heart of the Swarm υπάρχουν και άλλα 2 expanions του Starcraft II, τα Legacy of the Void, και Nova Covert Ops, με κόστος 14.99 δολάρια το κάθε ένα, από τα οποία η Blizzard υπολογίζει να βγάλει τα σπασμένα από αυτή της την κίνηση.

 

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρίες επιλέγουν να κυκλοφορούν free-to-play παιχνίδια. To League of Legends και το Dota 2, είναι ένα τρανταχτώ παράδειγμα. Τα παιχνίδια αυτά όντως δωρεάν έχουν προσελκύσει πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών, που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα για άλλα αντικείμενα που αφορούν το παιχνίδι. Έτσι, οι εταιρίες παραγωγής έχουν πολύ μεγαλύτερα έσοδα από ότι αν είχαν βάλει ένα αρχικό κόστος τον τίτλο τους.

Ποια είναι η γνώμη σας για την κίνηση αυτή της Blizzard Entertainment; Πιστεύετε ότι γίνετε για να βελτιωθεί η ποιότητα του παιχνιδιού με την είσοδο νέων χρηστών ή ότι γίνετε για καθαρά εισπρακτικούς λόγους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here