Για όσους δεν την ξέρουν, η RED είναι κάτι σαν την Lamborghini στον κόσμο του βίντεο, και μόλις ανακοίνωσαν τον νέο τους σενσορα με ονομασία Monstro 8K VV και ανάλυση 8Κ που θα συμπεριληφθεί μαζί με την κάμερα RED Weapon της εταιρείας. Το κόστος της νέας μηχανής θα φτάνει τα 79,500 δολάρια κάνοντας την απλησίαστη για τον μέσο χρήστη, ίσως και λίγο υπερτιμημένη, αλλά δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό τεχνολογικό αριστούργημα.

Σύμφωνα με την RED, ο νέος Monstro 8K VV σενσορας της μπορεί να τραβήξει βίντεο ανάλυσης 8Κ μέχρι 60fps και φωτογραφίες 34,5 megapixel, ενώ έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με τον προηγούμενο σενσορα του RED Weapon, δηλαδή 40,96 x 21,60 mm.

Πάντως, αν θέλετε να αγοράσετε την κάμερα από την RED θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις αρχές του 2018, καθώς η εταιρεία έχει ακόμα παλιότερες παραγγελίες που πρέπει να εξυπηρετήσει.

Βέβαια, θα μας πει κανείς τώρα. “Και τι με νοιάζει εμένα μια κάμερα των 80.000 δολλαριων; Δεν θα την αγοράσω ποτέ.”. Σίγουρα ουτε εσύ ότι οι περισσότεροι αναγνώστες θα αγόραζαν ποτέ το RED Weapon 8K VV, όμως είναι σημαντικό να αναφέρουμε αυτές τις τεχνολογίες, καθώς το πιθανότερο είναι εταιρείες που κατασκευάζουν πιο mainstream προϊόντα για βίντεο να χρησιμοποιήσουν κάποιες από αυτές τις δυνατότητες στο μέλλον σε πιο οικονομικές συσκευές, που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε.

Άλλα και πάλι αν δεν γίνει αυτό, δεν θα ήθελες να ξέρεις με τι είδους κάμερα θα τραβήξει την επόμενη ταινία του ο Παπακαλιάτης;;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here